Peste o suta de salariati de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, vineri, in fata pavilionului administrativ al societatii, cerand demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, si solicitand venirea la Valcea a premierului Victor Ponta pentru dezamorsarea situatiei tensionate.

In timp ce salariatii Oltchim protesteaza in fata cladirii administratiei combinatului, o delegatie a lor discuta cu administratorul special al combinatului, transmite MEDIAFAX.

Potrivit liderului sindical Mihai Diculoiu, salariatii scandeaza lozinci impotriva administratorilor speciali ai combinatului, cer demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, si solicita ca premierul Victor Ponta sa vina la Ramnicu Valcea pentru a dezamorsa conflictul.

"Se fac doua saptamani de cand protestam nemultumiti de restantele salariale si de lipsa perspectivelor de repornire a combinatului la capacitatea de 65%. Oamenii au iesit zilnic la pavilionul administrativ, au blocat in mai multe randuri drumurile nationale 64 si 67, au protestat la Prefectura si Primaria Ramnicu Valcea, dar vad ca raspunsurile intarzie", a declarat presedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

Potrivit sursei citate, marti, la Bucuresti, va avea loc un miting "de amploare" in fata Guvernului Romaniei, la care vor participa salariati ai Oltchim, dar si colegi ai acestora de la Diviziei Petrochimice Bradu, de la Pitesti.

"Oamenii vor in continuare ca premierul Victor Ponta sa vina la Ramnicu Valcea pentru a dezamorsa situatia tensionata existenta la Oltchim si cer anularea ordinului de concediere colectiva deoarece este ilegal, atata timp cat planul de restructurare al combinatului nu a fost elaborat", a declarat presedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

La ora transmiterii acestei stiri, salariatii continua protestul fara incidente, iar o delegatie a acestora se afla in pavilionul administrativ al combinatului Oltchim, unde discuta cu administratorul special, Bogdan Stanescu.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Tot vineri, peste 300 de salariati ai Diviziei Petrochimice Bradu apartinand combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au protestat in fata pavilionului administrativ al societatii, nemultumiti ca nu si-au primit banii in ultimele trei luni si de disponibilizarile anuntate de catre administratorul judiciar, la ora transmiterii acestei stiri protestul acestora fiind incheiat.

Liderul sindical al Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Dumitru, a declarat ca angajatii isi cer drepturile salariale restante pe trei luni, cele 55 de procente din lichidarea pe februarie, repornirea Diviziei Petrochimice unde lucreaza, dar si preluarea, de catre Oltchim, a Rafinariei Arpechim Pitesti, aflata in prezent la OMV Petrom.

"Cer guvernantilor, primului-ministru Victor Ponta personal, sa ajute Oltchim si petrochmimia pitesteana. Marti vom protesta alaturi de colegii de la Ramnicu Valcea in Piata Victoriei si speram ca guvernantii sa inteleaga sa nu se mai joace cu vorbele. Timpul vorbelor a trecut", a declarat liderul sindical Marian Dumitru.

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.