Calatoria cu metroul poate fi platita din aprilie si prin transmiterea unui SMS la numarul 1700, din retelele Orange si Vodafone, putand fi achitate astfel una, doua sau zece calatorii la pretul de 0,50 de euro, 0,90 de euro si, respectiv, 3,25 de euro, a anuntat luni compania Metrorex.

Clientii Orange si Vodafone care vor sa plateasca o calatorie cu metroul trebuie sa transmita un SMS la numarul scurt 1700, urmand sa primeasca imediat confirmarea platii, tot prin SMS. De asemenea, calatorii care vor sa plateasca doua sau zece calatorii trebuie sa trimita textul 2C sau 10C la numarul 1700, a precizat Metrorex.

Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru doua calatorii vor fi retinuti 0,90 euro, iar zece calatorii costa 3,25 de euro, tarifele fiind exprimate fara TVA.

"Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul catre peron", potrivit sursei citate.

Noul sistem de acces in statiile de metrou a fost testat anul trecut, fiind considerat fiabil dupa procesarea a peste 10.000 de validari in cele sapte statii pilot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.