Social 24 Martie 2013 10:11
Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vant puternic in 16 judete din estul si sudul tarii, valabila vineri, intre orele 10.00 si 18.00, celelalte judete fiind sub avertizare cod galben.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, avertizarea cod portocaliu care va intra in vigoare la ora 10.00 a fost emisa pentru judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Galati, Vrancea, Braila, Tulcea si pentru unele zone din judetele Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj, transmite MEDIAFAX.

"In sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va avea intensificari cu peste 80-90 km/h. In Muntii Banatului si in jumatatea vestica a Carpatilor Meridionali va ninge, va fi viscol, iar vitezele la rafala vor depasi 100-120 km/h", potrivit avertizarii cod portocaliu emise de ANM.

Celelalte judete si Capitala vor fi pana la ora 18.00 sub avertizare cod galben de vant puternic si ninsori viscolite.

Potrivit ANM, vineri, intre orele 10.00 si 18.00, vor fi intensificari temporare ale vantului in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 55-60 de kilometri pe ora, iar in nord-vestul, nordul si centrul tarii ninsorile vor fi viscolite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.