Peste 800 de persoane au participat, vineri, la un mars de comemorare a zilei de 15 Martie, desfasurat in centrul municipiului Cluj-Napoca, participantii avand steaguri ale Ungariei, Uniunii Europene, drapelul secuiesc, dar si tricolorul romanesc.

Sute de etnici maghiari, reprezentanti ai autoritatilor locale, ai partidelor si elevi, s-au adunat, vineri dimineata, la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, de unde au pornit intr-un mars prin centrul orasului, pana la Biserica Romano-Catolica "Sfantul Mihail".

Conform estimarilor jandarmilor, peste 800 de oameni au participat la mars, scrie MEDIAFAX.

Ei au avut steaguri ale Ungariei, ale Uniunii Europene, drapelul secuiesc, dar si un tricolor romanesc, pentru prima data.

Manifestantii au fost insotiti de o fanfara si au intonat cantece religioase, traditionale maghiare, precum si imnul Ungariei. Marsul a fost supravegheat de Politie si jandarmi, nefiind inregistrate incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.