"Singura solutie realista la conflictul dintre Israel si Palestina" presupune existenta a doua state, cu Ierusalimul "capitala atat a statului Israel, cat si a statului Palestina, de-a lungul liniei din 1967", a precizat Comisia Europeana, solicitata de AGERPRES sa comenteze recentul anunt al Guvernului roman privind intentia mutarii Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Uniunea Europeana are o pozitie clara si comuna, care este neschimbata: Singura solutie realista la conflictul dintre Israel si Palestina se bazeaza pe existenta a doua state, cu Ierusalimul capitala atat a statului Israel, cat si a statului Palestina, de-a lungul liniei din 1967", se arata in raspunsul Comisiei Europene, transmis vineri prin intermediul unui purtator de cuvant.

"Uniunea Europeana si statele membre continua sa respecte consensul international privind Ierusalimul, pana cand statutul final al Orasului Sfant va fi rezolvat prin negocieri directe intre parti", a mai precizat executivul comunitar.

"Uniunea Europeana continua sa coopereze cu ambele parti si cu partenerii sai internationali si regionali pentru a sprijini reluarea unui proces semnificativ spre o solutie negociata privind existenta a doua state, singura cale realista si viabila de a indeplini aspiratiile legitime ale ambelor parti", a incheiat Comisia Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.