Premierul Viorica Dancila a cerut politistilor sa intensifice actiunile de combatere a traficului de persoane si sa accentueze componenta de prevenire.

"In cadrul Parlamentului European m-am aplecat personal asupra unui fenomen caruia ii cad victime multe romance - traficul de persoane. Stiu ca depuneti eforturi pentru combaterea acestui flagel si va rog sa intensificati aceste eforturi si accentuati componenta de prevenire", a transmis Dancila, vineri, la evaluarea activitatii desfasurate de Politia Romana in anul 2017, potrivit agerpres.ro.

Prim-ministrul a adaugat ca, la fel de importanta, este protejarea victimelor violentei domestice, un fenomen "ingrijorator".

Ea a amintit ca Guvernul a intervenit deja prin introducerea unor modificari legislative, precum ordinul de protectie provizoriu. "Proiectul de lege urmeaza sa ajunga in Parlament, iar adoptarea lui va oferi politistilor un instrument eficient in combaterea fenomenului violentei domestice", a mentionat Viorica Dancila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.