Senatorul PNL Florin Citu realizeaza o analiza economica prin care incearca sa arate ca actualele cresteri de pensii si salarii se fac cu bani din viitor, noteaza money.ro.

"«Decreteii», generatie de sacrificiu, furata si de PSD.

PSD plateste pensiile de azi cu bani furati din pensia «decreteilor».

Este sambata si incerc sa va distrag atentia de la fumigena cu care ne intoxica PSD. De un an de zile fac acelasi lucru. Se fac ca se cearta. Noi ne uitam la ei ca la o lupta intre interlopi. Nu avem favoriti, dar te uiti pentru ca este la TV.

Astazi va propun un alt subiect. E sambata si din ce am vazut eu, PSD nu prea se cearta sambata pentru ca sunt sanse mici sa fie mediatizati.

Va propun sa ne uitam la efectele criminale ale nationalizarii partiale a fondurilor care erau destinate Pilonului 2 de pensii.

Pana la 31 decembrie 2017, statul transfera pana la 6% din venit catre Pilonul 2. Pilonul 2 este administrat de firme private iar pana acum a avut randamente cu o medie de 10% pe an.

Din 2018, statul transfera doar 3.7% din venit catre Pilonul 2. Parca ii aud pe Dragnea-Tudose-Valcov-Olguta. Asa, si? Probleme boss?

Da. Big problem!

Sa va zic ce se intampla. Fondul contributiilor destinate pensiilor a intrat pe deficit in 2008. Deficit structural, dupa ce mai multe categorii de cetateni care nu au contribuit au primit pensii si dupa ce pensiile au fost marite din pix. Din acel moment, deficitul structural a fost carat de la un an la altul si bineinteles a crescut", a scris Florin Citu pe Facebook.

Citeste continuarea in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.