"Solicit ca propunerea de modificare a legii 303/2004 sa fie intoarsa catre comisia speciala, iar dezbaterea sa fie reluata pana cand iese ceva bun", face apel senatorul PNL, Alina Gorghiu.

"Fac un apel catre domnii Dragnea si Tariceanu inca de pe acum, de dimineata, inainte de a incepe sedintele la Parlament, de a opri procesul de a face praf legile justitiei.

Declaratiile venite din ALDE referitoare la problema raspunderii magistratilor, sunt doar un pas premergator circului care urmeaza in plen. Acest partid, membru al Coalitiei de guvernare, nu mai este acum de acord cu solutia votata de comisie tot de ai lor, colegii de coalitie mare care guverneaza iresponsabil Romania. Nu-mi amintesc sa fi protestat puternic in comisie, sa fi iesit din sala in semn de protest... Deci, teatrul ieftin continua...

Ce va urma? Redefinirea legilor in plen, mergand peste raportul comisiei

Sistemul judiciar este acum pe cale de a se bloca pentru ca din declaratiile contradictorii care merg intr-o parte sau in alta, nu se mai intelege decat dorinta de a modifica legile si de a slabi independenta justitiei. Nimeni nu intelege in mod concret ce anume va mai urma. Tot acest blocaj este generat de ambitii care devin tot mai personale cu fiecare zi ce trece.

Din pacate, partidele pe care le conduceti nu inteleg un lucru simplu: orice proiect lansat in spatiul public sub patronajul dumneavoastra si purtat de oameni cu probleme, legati de OUG 13 s.a.m.d., este compromis din start si este respins de societate.

De aceea domnilor, solicit ca propunerea de modificare a legii 303/2004 sa fie intoarsa catre comisia speciala, iar dezbaterea sa fie reluata pana cand iese ceva bun (dupa ce mai intai trebuie sa asteptam decizia CCR referitoare la soarta acestei comisii speciale comune).

O alta varianta este aceea de a se vota in plen respingerea propunerii legislative, cu atat mai mult cu cat, aceasta afecteaza grav sistemul judiciar si este evident neconstitutionala.

Orice alta varianta este extrem de periculoasa pentru independenta sistemului judiciar. Am spus deja: sunt zecile de amendamente teoretic respinse, dar care pot fi oricand reactivate in plenul Camerei Deputatilor, adevarate bombe la temelia independentei justitiei. Apoi, este un aspect foarte grav, faptul ca independenta procurorilor nu va mai exista in lege cu toate consecintele pe care le stim toti. Nu suntem de acord nici cu diminuarea integritatii magistratului prin eliminarea prevederii privind suspendarea in cazul trimiterii in judecata.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Recunoasteti domnilor ca restrangerea rolului Presedintelui Romaniei in cazul numirii unor magistrati, a fost de la inceput scopul PSD-ALDE, iar legea a fost modificata in ciuda a ceea ce a spus anterior CCR.

Domnilor Dragnea si Tariceanu, va rog sa intelegeti ca modificarea legilor justitiei nu poate fi un moft sau un deziderat personal al domniilor voastre.

Inca mai este timp sa demonstrati ca nu faceti politica doar pentru interese personale", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.