"Acesti domni nu sunt in niciun caz Parlamentul. Ei nu pot reactiona de maniera aceasta in numele institutiei, fara sa consulte pe nimeni, ba inca pe probleme de politica externa", sustine senatoarea PNL, Alina Gorghiu.

"Nu se gaseste in Constitutie niciun argument pentru ca ei sa transmita astfel de comunicate de presa care sa porneasca de la formulari de genul ”Parlamentul a luat act” s.a.m.d. De altfel, in Regulamentul activitatilor comune, la art. 13, pct. 23 scrie cine anume poate adopta declaratii, mesaje sau alte acte cu caracter exclusiv politic: plenul reunit.

Dar ce este mai rau urmeaza. Continutul. Tariceanu si Dragnea cauta motiv sa certe Departamentul de Stat al SUA asa cum certi un elev neascultator care face parte dintr-un concept nou ”alt stat paralel”. Temele raspunsului pregatit de PSD – ALDE?

Romania este stat suveran si nu asculta alte opinii, Parlamentul nu poate fi oprit sa legifereze, in justitie au loc abuzuri, in Romania au loc frecvent incalcari ale drepturilor si libertatilor cetatenesti. Deci, vedem genul de argumente care ar fi aduse la o emisiune de televiziune bucuresteana.

Doresc cei doi lideri politici sa porneasca pe un drum nociv, care duce tara departe de tot ce inseamna o democratie sanatoasa? Sper ca nu. De aceea, eu fac acum un apel ca PSD si ALDE sa nu mai faca si alte prostii si sa nu se escaladeze aceasta situatie. Pot fi consecinte nefaste pentru imaginea si prestigiul tarii pe plan international si ar fi nedrept pentru romani sa aiba iar impotriva lor neincrederea altor tari.

Daca ar sta putin linistit, PSD ar putea sa inteleaga ca atat timp cat se lucreaza la aceste legi sub patronajul lui Liviu Dragnea ele sunt compromise si lipsite de credibilitate. (...)

Recapitulare la ceea ce a fost pana acum

Proiectele au fost criticate din toate partile, in primul rand de catre romani. Au fost 4000 de magistrati care au semnat impotriva lor. Au fost doua avize negative din partea CSM rezultate din consultari deosebit de ample cu magistratii din toata tara. A fost raportul MCV referitor la aceste legi prin care s-a sugerat consultarea Comisiei de la Venetia. PSD a respins toate aceste mesaje asa cum cred ca a respins si mesaje diplomatice si politice care nu au fost publice.
Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Apoi ajungem la ceea ce se intampla in Parlament. O procedura care o sa vedeti ca se va dovedi neconstitutionala, nota 4 la transparenta pentru a tine ascunse ”bombele” din proiect, comisie speciala (ce ce? plus ca a fost deturnata de la alte obiective), procedura urgentata la maximum cu dezbateri de dimineata pana seara, masina de vot care merge numai inainte.

De aceea, nu vad cum poate fi o surpriza ce s-a intamplat ieri. Nu se poate spune in niciun caz ca solicitarea de oprire a procesului legislativ in legatura cu aceste legi nu este argumentata. Ba este foarte argumentata, dovada ca si noi, cei din tara cerem tot asta.
Azi Comisia a inceput lucrarile ca si cum nu s-a intamplat nimic. Foloseste Romaniei acest lucru?

Nu ar fi mai bine sa fie respinse definitiv proiectele de legi, sa fie urmate proceduri transparente, sa fie consultata Comisia de la Venetia, sa fie respectata procedura parlamentara?", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.