Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, in care arata ca neglijenta, abuzurile sau violenta de orice fel asupra copiilor tin de o mentalitate primitiva, a unei societati care refuza sa isi protejeze ce are mai de pret.

Presedintele mentioneaza ca 20 noiembrie 1989 are o semnificatie aparte, fiind data la care s-a adoptat Conventia ONU cu privire la drepturile copilului. Cele patru principii de baza ale Conventiei - non-discriminarea, urmarirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viata, supravietuire si dezvoltare si, nu in ultimul rand, respectul fata de parerile copilului - au devenit astfel importante pentru intreaga lume.

Fiecare copil este o speranta intr-un viitor mai bun. Este obligatia noastra sa le asiguram tuturor sanse echitabile si sprijin adecvat astfel incat copiii de astazi sa devina adultii responsabili, impliniti si implicati de maine. Neglijenta, abuzurile sau violenta de orice fel asupra copiilor tin de o mentalitate primitiva, a unei societati care refuza sa isi protejeze ce are mai de pret. Marcarea zilei de 20 noiembrie ne reaminteste tuturor, o data in plus, cat este de important sa ocrotim viitorul si sa le dam copiilor posibilitatea de a-si implini potentialul, fara a pune obstacole in calea dezvoltarii lor”, afirma Klaus Iohannis.

Seful statului aminteste ca, in 2015, la aniversarea a 25 de ani de la ratificarea de catre Romania a Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului, s-a bucurat sa fie gazda unui demers deosebit: citirea unui Manifest, semnat de peste 100.000 de copii, care facea apel la responsabilitatea adultilor de a tine cont si de opiniile lor.

Nu am uitat promisiunea facuta atunci de a fi un sustinator al drepturilor copilului si de a actiona pentru ca ei sa traiasca in acord cu idealurile democratice, in spiritul pacii, demnitatii, libertatii, tolerantei, egalitatii si solidaritatii. Ca Presedinte al Romaniei, va asigur ca voi sustine in continuare acest deziderat”, subliniaza presedintele Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.