Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii, a scris sambata pe pagina sa de Facebook ca si-a depus candidatura pentru functia de presedinte USR. Decizia urmeaza sa fie luata in cadrul Congresului extraordinar al partidului, ce va avea loc pe data de 28 octomrbie la Brasov. 
Alexandrescu devine astfel al doilea candidat inscris pentru aceasta functie, primul fiind Dan Barna, care si-a anuntat candidatura in 16 septembrie.

"Mi-am depus astazi candidatura pentru pozitia de presedinte al Uniunii Salvati Romania. Programul meu are patru prioritati: USR - un partid modern, puternic si activ, deschis catre agenda cetateanului; o doctrina politica bazata pe principii si valori comune; conducerea partidului pe un drum comun. Decizii bazate pe reguli, principii si valori; consolidare prin extinderea filialelor si o maniera de lucru bazata pe echipe eficiente.

Imi doresc un partid unit, pregatit sa lupte pentru apararea democratiei constitutionale in Romania, pentru responsabilitate si integritate in viata politica si administrativa. USR este si va fi o forta a opozitiei la PSD si o alternativa credibila in politica romaneasca.

As vrea ca USR sa adanceasca democratia in Romania, dand voce unor grupuri si forte pana acum ignorate, sa fie un partid capabil sa activeze comunitati locale si grupuri profesionale cat mai diverse.

Congresul extraordinar al USR pentru alegerea viitorului presedinte va avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Brasov", a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.