Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, duminica seara, la Antena 3, ca se incearca o lovitura de stat, daramarea Guvernului si destramarea coalitiei PSD-ALDE, sustinand ca DNA a ajuns sa fie un instrument care face politie politica in Romania si ca a primit informatii ca se doreste deschiderea unor dosare penale pe numele lui si al lui Liviu Dragnea.

Lucrurile au intrat pe un parcurs de repede inainte din momentul in care au inceput sa transpire anumite informatii legate de controlul Inspectiei Judiciare la DNA. (...) Momentul crucial a fost marcat de incercarea esuata de decapitare a Inspectiei Judiciare in cadrul CSM. O miscare cum nu ne putem imagina. Asistam la o incercare disperata de decapitare a Inspectiei Judiciare, astfel incat Inspectia Judiciara sa nu fie in masura sa prezinte raportul care deja este intarziat. Si Liviu Dragnea, si eu am primit informatii ca se incearca deschiderea unor dosare penale impotriva noastra sau a unor membri ai Guvernului si asta se vede prin ce s-a intamplat in ultima saptamana", a spus Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Antena 3, in timp ce in studio era invitat Liviu Dragnea.

El a mai sustinut ca se incearca o lovitura de stat si ca DNA a ajuns sa fie un instrument care face politie politica in Romania.

"Se incearca pana la urma o lovitura de stat, si nu spun lucrurile acestea cu usurinta. Se incearca daramarea acestui guvern, destramarea coalitiei de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru ca DNA a ajuns sa fie un instrument care face politie politica in Romania. Intrebarea pe care mi-o pun este: cei din DNA, nu toti, cei care conduc aceste actiuni, fac aceste lucruri de capul lor sau sunt instrumente in mana altcuiva?”, a spus copresedintele coalitiei PSD-ALDE.

In plus, Tariceanu spune ca a primit informatii ca se doreste deschiderea unor dosare penale pe numele lui si al lui Dragnea.

Si Liviu Dragnea, si eu am primit informatii ca se incearca deschiderea unor dosare penale impotriva noastra sau a unor membri ai Guvernului si asta se vede prin ce s-a intamplat in ultima saptamana”, a mai spus Tariceanu.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, duminica, la Antena 3, ca se asteapta sa fie chemat la DNA in "dosarul Belina", in care DNA a inceput urmarirea penala a vicepremierului Sevil Shhaideh si a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a ministrului Fondurilor Europene Rovana Plumb. Dragnea a sustinut ca acest dosar este o "fictiune" si reprezinta un atac violent la adresa Guvernului si ca a primit informatii ca procurorii DNA ar urma sa ajunga si la fiul sau.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.