Mihaela Iorga Moraru, unul dintre cei doi procurori DNA care au fost revocati in urma cu doua luni din functie, a declarat la CSM ca Dinu Pescariu a facut un denunt in ceea ce priveste infractiunea de trafic de influenta la un fost prim-ministru.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a afirmat in sustinerea contestatiei inaintate impotriva deciziei de revocare a sa din functia detinuta la DNA, ca cererea este „un adevarat fals intelectual”, precizand ca, daca s-ar fi verificat documentul la care se face referire, s-ar fi observat ca Dinu Pescariu ar fi denuntat de fapt un posibil trafic de influenta facut de un fost prim-ministru, fara sa precizeze despre ce fot sef de Guvern este vorba.

Cererea de revocare este un adevarat fals intelectual. In cererea de revocare se precizeaza ca denuntatorul Pescariu Dinu Mihail a denuntat la data de 14.10.2016 o persoana pe nume Vanesa Iusuf si pe martor si pe cumparatorul de influenta Florica Claudiu, aspect neadevarat. Daca Inspectia Judiciara ar fi verificat sau daca Sectia de procurori ar fi solicitat acest document ar fi vazut ca Pescariu Dinu Mihail, si nu voi merge mai departe sa dau date, a denuntat o cu totul alta persoana, a denuntat un posibil trafic de influenta savarsit de un fost prim-ministru si s-a denuntat pe el ca si cumparator de influenta”, a declarat Mihaela Moraru Iorga, in plenul CSM, potrivit Agerpres.

Potrivit presei, in alte dosare de coruptie, Dinu Pescariu a denuntat mai multi ministri din guvernul condus de Emil Boc.

In urma cu trei zile, Dinu Pescariu a fost audiat impeuna cu Claudiu Florica de procurorii DNA. Potrivit unor surse citate de Agerpres, ar vorba despre un dosar „Microsoft 3”.

DNA arata in cererea de revocare a Mihaielei Moraru Iorga ca „nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al Sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.