Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a afirmat joi seara, la Antena 3, ca manualul de sport se va tipari si va ajunge pe bancile elevilor, sustinand ca asta prevede legea.

Intrebat cum a aparut subiectul legat de acest manual de sport, Pop a raspuns: "Printr-o lege care spune acest lucru (...) Manualul e un drept obligatoriu al fiecarui copil din Romania".

In opinia sa, "frica ca aceste manuale vor ingreuna si mai mult ghiozdanul elevului a facut sa apara aceasta reactie" publica nefavorabila, scrie Hotnews.ro.

Acesta a sustinut si ca la sport exista un "numar foarte mare de profesori necalificati" si ca si "foarte multi parinti au de invatat din aceste manuale" de sport.

Intrebat daca i-a explicat si premierului Mihai Tudose - care a caracterizat ideea drept "o gluma" - acest lucru, ministrul Educatiei a raspuns: "I-am explicat".

"Singura obligatie si a mea si a guvernului e ca in 11 septembrie sa avem toate manualele", a continuat Liviu Pop, adaugand: "Daca e o gluma pe care am mostenit-o e o gluma pe care am mostenit-o".

Ministrul a sustinut ca "trebuie sa respectam legea" si ca nu poate "opri o licitatie" in derulare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.