Presedintele Klaus Iohannis a trecut-o in rezerva pe Elena Istode, general in SRI, care a fost in vacante impreuna cu familia deputatului Cristian Rizea.

Potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale, Klaus Iohannis a semnat, luni, o serie de decrete de trecere in rezerva a unor generali din SRI, inclusiv a generalului de brigada cu o stea Elena Istode.

In luna ianuarie, jurnalistul Ion Cristoiu a postat pe blogul sau imagini cu Elena Istode, pe care a prezentat-o ca fosta sefa a Directiei de Securitate Economica, in prezent ”sefa acoperitilor din SRI", in vacante de lux la Monaco si Cannes, impreuna cu familia fostului parlamentar Cristian Rizea, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor. Rizea a declarat ca imaginile sunt din 2008 si ca Elena Istode este de 20 de ani prietena a familiei sale. El a sustinut ca Elena Istode i-a spus ca se stia ca merg impreuna in vacanta, pentru ca "se faceau rapoarte la institutie".

Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, declara, atunci, ca prezenta generalului de brigada Elena Istode in concedii alaturi de familia fostului deputat PSD Cristian Rizea nu a fost ilegala, dar este problematica din punct de vedere deontologic. Tutuianu a precizat ca membrii comisiei au fost informati ca Elena Istode a fost in vacanta alaturi de familia lui Cristian Rizea la Nisa si la Monaco, Istode aducand la cunostinta conducerii SRI acest lucru si motivand ca a fost colega de facultate cu sotia fostului deputat PSD.

Presedintele Iohannis i-a mai trecut in rezerva pe generalii de brigada - cu o stea Gheorghe Ceausu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgos, Vasilica Babiuc, Cornel Valeanu, Emilia Cristina Posastiuc si Constantin Marius Stoica, toti din cadrul SRI.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.