Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, sustine ca a existat un program multianual pentru reinnoirea parcului de ambulante, care nu a putut fi realizat din cauza unor functionari din Ministerul Sanatatii, dintre care unii inca sunt in institutie, si care "poate erau speriati sa semneze, poate nu doreau sa o faca sau poate aparau alte interese".

Intrebat, la Digi24, in legatura cu ambulantele care raman de multe ori in pana, Arafat a raspuns: "Noi am avut acolo acord-cadru din 2010-2011, care trebuia sa mearga pe patru ani, nu trebuia sa se ajunga la faza asta si intr-adevar, acolo s-au coalizat mai multe persoane si la fiecare data cand rezolvam o problema pe care o creau, creau alta problema", noteaza News.ro.

Solicitat sa precizeze cine erau acele persoane, Arafat a spus ca este vorba despre "functionari din interiorul Ministerului Sanatatii", refuzand insa sa dea nume, dar mentionand ca o parte dintre acestia inca sunt in minister.

El apreciat ca posibile motive ale atitudinii functionailor din minister in cazul cumpararii de ambulante ar fi teama, faptul ca nu voiau sa semneze sau acela ca aparau alte interese.

"Asta nu pe mine trebuie sa ma intrebati, pentru ca unii poate ca erau speriati sa semneze, altii nu voiau sa o faca, altii poate aparau alte interese, nu stiu. Problema noastra e ca am avut un program superb multianual pe care nu am reusit sa-l realizam si de asta suntem aici", a raspuns Raed Arafat, intrebat in legatura cu motivele pentru care functionari din MS au creat dificultati in aplicarea programului de achizitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.