Premierul Mihai Tudose a declarat luni, ca cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxa de solidaritate.

"Inca se intampla sa se lucreze, sunt simulari. Probabil ca va fi cumva, nu am stabilit inca de la ce prag in sus. (...) Va fi aplicata persoanelor fizice, persoane care castiga foarte mult, care beneficiaza de o multime de lucruri din partea statului si care intelegem ca functioneaza in toata lumea, sa plateasca peste un anumit prag valoric o taxa in plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul sa castige atatia bani", a declarat Tudose, citat de wall-street.ro.

Premierul a subliniat ca nu stie daca taxa de solidaritate va fi aplicata de anul viitor, nefiind inca stabilit un prag, tinand cont de faptul ca simularile continua.

"Daca se va stabili ca va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic probabil ca nu il vom aplica. (...) Daca cifra este foarte mica si nu conteaza, e mai mare efortul decat rezultatul, nu va fi aplicata", a explicat seful Executivului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.