Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat ca au fost inregistrate peste 19.000 de planuri de afaceri. Dintre acestea, 70% au fost depuse doar in ultimele cinci zile de inscrieri. Urmatoarea sesiune este programata pentru anul 2018. 

"Incep prin a multumi celor care au lucrat la deblocarea sistemului ANAF. Astfel, am avut si 7.000 de aplicatii simultan, iar sistemul nu facea fata. Din evolutia ultimelor zile, dupa deblocarea sistemului, am inregistrat 19.296 de planuri de afaceri. Dintre acestea, 70% au fost transmise in ultimele cinci zile, iar 34% in ultima zi de aplicatie (vineri, 14 iulie 2017 — n. r.)", a spus Laufer, potrivit agerpres.ro.

"Sunt convins ca vom avea o absorbtie de suta la suta atat a fondurilor europene, cat si a fondurilor alocate din bugetul de stat. Cei care obtin acordul de finantare semnat nu trebuie sa vina cu bani de acasa sau sa depuna garantii. De aceea, exista Fondul de garantare pentru aceste proiecte. Zilele acestea se negociaza cu bancile in asa fel incat costurile finantarii sa fie mici. Beneficiarii nu vor achita rate pentru banii luati prin creditul-punte", a adaugat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Laufer a mentionat ca, in cel mult doua saptamani doreste sa inceapa semnarea acordurilor de finantare. Din bugetul alocat acestui program, pot fi finantate 8.653 de planuri, care vor genera 20.956 de locuri de munca noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.