Dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a respins ca inadmisibila sesizarea lui Sorin Grindeanu, in care acesta a acuzat faptul ca nu a fost respectat secretul votului la motiunea de cenzura din 21 iunie, fostul premier a precizat ca nu a contestat rezultatul votului de la motiune, ci a dorit doar sa traga un semnal de alarma legat de modul in care se voteaza.

"Am luat act de decizia Curtii Constitutionale de astazi, care a respins ca inadmisibila solicitarea pe care am formulat-o vizavi de respectarea votului secret in Parlament. Nu am contestat nicio secunda rezultatul votului de la motiune, nu aceasta a fost intentia mea, ci am incercat sa trag un semnal serios de alarma legat de modul in care se voteaza. Parlamentul trebuie recredibilizat, iar parlamentarii trebuie sa depuna eforturi pentru indreptarea imaginii institutiei. E foarte important ca, pe viitor, sa ne asiguram ca votul secret este respectat. Altfel, nu vom reusi sa recastigam increderea romanilor in Parlament, forul democratic suprem", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Fostul premier Sorin Grindeanu a trimis pe 29 iunie o sesizare Curtii Constitutionale in care semnaleaza ca nu a fost respectat secretul votului la motiunea de cenzura din 21 iunie.

Grindeanu a reclamat Curtii Constitutionale faptul ca unii parlamentari au votat motiunea de cenzura cu bilele la vedere, fapt ce contravine prevederilor din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede explicit votul secret pentru motiunile de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.