Cu ocazia implinirii a 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic Romania-SUA, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj.

"Acum 20 de ani se lansa Parteneriatul Strategic RO-US, care a marcat decisiv evolutia noastra. Continuam aprofundarea sa, in beneficiul Romaniei", a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Parteneriatul strategic dintre cele doua state a fost lansat pe data de 11 iulie 1997, cu ocazia vizitei in Capitala a presedintelui american Bill Clinton, noteaza stirileprotv.ro.

Dupa vizita liderului de la Casa Alba a urmat un schimb de scrisori intre secretarul de stat american, Madeleine Albright, si ministrul roman de externe, Adrian Severin, iar apoi Marc Grossman, asistentul pentru afaceri europene si canadiene al secretarului de stat a facut o vizita in Bucuresti in luna octombrie a anului 1997, ocazie cu care au fost stabilite domeniile de interes ale parteneriatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.