Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine ca a solicitat Autoritatii de Supraveghere Financiara date despre pilonul II de pensie.

„Am cerut ASF date despre pilonul II de pensii, nu as vrea sa se sperie absolut nimeni, nu este vorba nici de nationalizare, nici de desfiintare, dar vrem sa stim care a fost formula de calcul si vrem sa facem o comparatie intre cei care au cotizat practic cu aceeasi suma la sistemul de stat si cu aceeasi suma la pilonul II de pensie, sa vedem daca si pensia care le este calculata va fi similara cu ceea ce ofera statul. Daca este in plus, este chiar foarte bine, daca este in minus, o sa vedem toate datele. Cert e ca va trebui sa le prezentam cu siguranta si celor care beneficiaza de acest sistem de pensie, este vorba de cei care in 2010 aveau sub varsta de 35 de ani si care au fost obligati de stat sa cotizeze la alte piloane de pensie”, a declarat Olguta Vasilescu la Romania TV.

"Noi am cerut mai multe date de la ASF ca sa vedem cum se calculeaza pensiile. Vrem sa vedem care e diferenta. Din moment ce se cotizeaza cu aceeasi suma si la pilonul I si la pilonul II de pensie, vrem sa vedem daca si pensia care va fi primita este cel putin egala. Sigur ca fiind administare privata, ne asteptam sa fie mai mare din partea privatilor", a mai spus ministrul Muncii, potrivit stirileprotv.ro, care citeaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.