Politica 5 Iulie 2017 14:53 de Clara Vacaru
Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputatilor si Senatului au respins punerea pe ordinea de zi a cererii de constituire a unei comisii parlamentare de ancheta cu privire la votul de la motiunea de cenzura prin care a fost demis Guvernul Grindeanu, solicitata de PNL, USR si PMP.

Cererea de constituire a comisiei parlamentare de ancheta a fost semnata de parlamentari de la PNL, USR si PMP, care sustin ca pe inregistrarile video arata ca la motiunea de cenzura au votat 249 de parlamentari, dar in urne au fost gasite 251 de bile.

Considerãm cã este normalã o clarificare a ceea ce s-a intamplat, cum e posibil acel vot care a dus la cãderea unui Guvern si la investirea unui alt Guvern si, de asemenea, sã vedem ce se poate face ca astfel de situaþii sã nu se mai repete. Nu cred cã imaginea Parlamentului are de castigat mentinand aceastã stare de dubiu dacã s-a furat sau nu s-a furat la vot chiar in plenul reunit al Parlamentului sub zeci de camere de luat vederi”, a declarat senatorul USR Mihai Gotiu.

Din pãcate, au tras de timp si au tergiversat discutarea si apoi punerea in discutie in plenul reunit a constituirii acestei comisii de anchetã pentru care am strans si numãrul necesar de semnãturi, 120, din partea grupurilor parlamentare USR, PNL si PMP”, a mai spus el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.