Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, vineri, in sedinta de Guvern, ca doreste reducerea termenului de intrare in vigoare a modificarilor la Codul fiscal, de la 6 luni, la 3 luni, afirmand ca este nevoie de aceasta masura pentru a putea aplica Legea salarizarii.

Este si o solicitare din partea noastra pentru a putea pregati aplicarea legii salarizarii, precum si reducearea impozitului pe venit si a cotelor contributiilor de asigurari sociale. Va solicitam deci modificarea unui articol din Codul Fiscal, cu precizarea ca nu e vorba de cresteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi. Este vorba de reducerea unui termen, de la 6 la 3 luni de intrare in vigoare a modificarilor Codului fiscal", a spus Olguta Vasilescu, in debutul sedintei de Guvern.

Ea a afirmat ca de aceasta masura este nevoie pentru ca Legea salarizarii ar fi trebuit sa apara "la pachet" cu modificarile la Codul fiscal si trebuie "recuperata aceasta intarziere",

Articolul la care face referire ministrul Muncii este articolul 4 al Codului fiscal.

"Prezentul cod se modifica si se completeaza prin lege, care intra in vigoare in termen de minimum 6 luni de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata in Legea 227/2015. Asta inseamna ca orice modificare a Codului fiscal trebuie sa respecte acest termen, de minimum sase luni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.