Liderul PMP Traian Basescu afirma ca noul Guvern care va fi instalat va trebui sa abandoneze programul de guvernare al lui Liviu Dragnea, pentru ca acesta "blocheaza" dezvoltarea Romaniei, si propune cinci masuri alternative, printre care folosirea fondurilor externe si pregatirea aderarii la zona euro.
"Programul de guvernare al lui Liviu Dragnea trebuie abandonat, pentru ca pur si simplu blocheaza dezvoltarea Romaniei, prin sacrificarea pe termen scurt si mediu a investitiilor. Este un program pe care nici Dragnea nu-l intelege in efectele lui profunde, program care inseamna sacrificarea dezvoltarii tarii. Dragnea il recita ca un papagal, bucuros ca Vilcov i-a pus la dispozitie niste planse viu colorate cu care sa mearga la televizor", scrie Basescu, pe Facebook.

El sustine ca noul Guvern trebuie sa-si asume un program "simplu", cu cinci obiective prioritare, care pot face ca Romania sa profite de ciclul economic favorabil la nivel european.


Basescu face referire la utilizarea accelerata a fondurilor destinate dezvoltarii de la UE, BEI, BERD si BIRD, in total cca. 30 miliarde euro, consolidarea indeplinirii Criteriilor de la Mastricht in vederea accelerarii proceselor de aderare la moneda euro, revizuirea Codurilor penale pendru aducerea acestora la "normele de constitutionaliatate in baza deciziilor CCR" si elaborarea unei noi legi a executarii pedepselor, care sa stimuleze reintegrarea in societate a celor condamnati penal, alaturi de Legea raspunderii magistratilor, asigurarea vaccinurilor si a medicamentelor oncologice si inghetarea Codului Fiscal in forma actuala, pana in anul 2020, pentru a garanta stabilitate mediului de afaceri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.