Intrebat cum va "testa" existenta noii majoritati parlamentare, aluzie la declaratiile sale de joi, Iohannis a spus ca procedurile constitutionale sunt clare, el urmand sa desemneze o persoana dupa consultari, care va trece prin votul Parlamentului.

"O sa rezolv aceasta problema foarte repede. Voi desemna o persoana si acea persoana va prezenta o lista de ministri si se va duce in fata Parlamentului. Acolo se voteaza. E simplu, nu e nicio complicatie", a spus, zambind, Iohannis, potrivit News.ro.

El a explicat ca acestea sunt procedurile constitutionale.

Citeste si:

"Presedintele nu poate sa faca altceva decat sa asculte toate partile si sa traga propriile concluzii. Acelea pe urma se verifica pe real in Parlament", a mai spus el.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, ca premierul pe care il va desemna trebuie sa fie o persoana integra, care are capacitatea sa conduca Guvernul si care sa aiba o majoritate in spate. Seful statului a evitat sa precizeze daca ia in calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunand ca luni va vedea daca aceste partide mai au majoritatea si ca vrea sa cunoasca toate opiniile.