Purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, a anuntat, sambata seara, ca liderii Uniunii Salvati Romania, convocati in Comitetul Politic National, au decis, dupa dezbateri „foarte consistente si contondente”, sa sustina parteneriatul civil, precum si libertatea de opinie a membrilor fata de initiativa de modificare a Constitutiei pe tema familiei.
Astazi (sambata – n.r.) a avut loc Comitetul Politic National al USR convocat ca urmare a decizie Biroului National de pozitionare impotriva moficarii art 48 din Constitutie si a demisiei subsecvente a presedintelui partidului Nicusor Dan. Dupa dezbateri foarte consistente si contondente de peste 7 ore CPN a decis sa asume la randul sau astazi o decizie de sustinere a parteneriatul civil. (Vot: 77 la 1, 7 abtineri) dar si una de pastrare a libertatii de opinie a membrilor sai fata de initiativa de modificare a Constitutiei. ( Vot: 56 la 33, cu 4 abtineri)”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

In ceea ce priveste situatia lui Nicusor Dan, Dan Barna a spus ca acesta a afirmat ca „decizia unei eventuale reveniri in partid o va lua dupa rezultatele referendumului intern programat in prima parte a lunii august pentru a se avea in vedere pozitia membrilor partidului”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.