Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Antena 3, ca una dintre "nemultumirile" sale este faptul ca Ministerul de Finante si ANAF nu si-au schimbat atitudinea fata de contribuabili, asa cum a promis partidul in campanie, pentru ca statul sa devina un "partener" al mediului de afaceri, si a spus ca spera ca Viorel Stefan a ramas om politic, nu "prizonier al functionarimii".
Liviu Dragnea a fost intrebat despre parerile sale cu privire Legea preventiei, care ar oferi parghii antreprenorilor sa evite sanctiunile ANAF daca isi platesc darile, liderul PSD spunand ca nu este nevoie de o noua lege pentru ca Ministerul de Finante sa faca ce a promis.

"Este una din nemultumirile mele. M-am asteptat ca si ministrul de Finante, si seful ANAF, sa inteleaga ca nu trebuie sa asteptam legea preventiei pentru ca atitudinea ANAF sa se schimbe fata de mediul de afaceri. Le aduc aminte amandurora, sau daca nu stiau le spun acum, ca oamenii au votat pentru ceea ce am spus in campanie. (...) Am spus ca institutiile statului trebuie sa fie parteneri", a spus Dragnea.


Seful PSD a reafirmat ca ANAF, precum si restul institutiilor guvernamentale, trebuie sa fie partenere ale mediului de afaceri, pentru ca acesta este unul dintre principalele motoare ale dezvoltarii clasei de mijloc si de reducere a decalajelor, scrie News.ro.

"Ma refer, nu in mod exclusiv, dar in mod special, la mediul de afaceri romanesc si ii rog sa tinta cont de ce spun eu in seara aceasta", le-a mai transmis Dragnea sefilor ANAF si ministrului de Finante.

El a continuat criticile ulterior, vorbind despre procedurile de returnare ale TVA, in contextul in care statul se indreapta impotriva contribuabililor atunci cand nu isi platesc darile, dar nu exista repercusiuni atunci cand statul nu isi respecta obligatiile fata de contribuabili.

"Eu astept saptamana viitoare, sper ca domnul ministru de Finante nu a devenit inca total prizonier al functionarimii din Ministerul de Finante. Sper ca a ramas in continuare om politic si va tine cont de ceea ce am vorbit", a spus Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.