Excursie la Miami si Las Vegas, pe banii unei comune cu 7.000 de locuitori. E proiectul pe care l-au aprobat, la initiativa primarului, consilierii unei localitati din judetul Prahova. Vizita dureaza zece zile si costa 45.000 de lei, bani alocati integral din bugetul local.

Pe 8 februarie, la Primaria din Brebu a sosit o invitatie in Statele Unite, din partea Societatii pentru Administratie Publica, un ONG din Brasov. Ziua urmatoare, deplasarea era aprobata printr-un proiect de hotarare al Consiliului Local. Opt zile mai tarziu, banii pentru vizita in SUA erau alocati din bugetul primariei – 45.000 de lei, pentru zece zile.

„Potrivit Hotararii de Consiliu Local, tema proiectului este Actul administrativ in Statele Unite ale Americii, importanta parteneriatului cu actori publici si privati. Parteneriatul cu cetatenii. In acest scop, primarul, un functionar al institutiei si doi consilieri locali vor vizita Orlando, Miami, Florida si Las Vegas”, relateaza Claudiu Loghin, reporter Digi24.

„Mi-as dori sa-i duc pe tovarasii mei sa vada si Las Vegas-ul. Care este problema? Niciodata nu este bine numai sa stai, sa mananci, sa bei si sa clevetesti. Este bine totusi sa ai si aceasta hrana spirituala. Hrana spirituala ce-nseamna? Excursia, inseamna schimbul de experienta”, spune Adrian Ungureanu, primarul din Brebu.

Oamenii in comuna nu par totusi convinsi de explicatiile primarului.

„Ar fi trebui sa-i aloce pentru oamenii saraci, pentru cei care sunt nevoiasi, nu sa se plimbe ei”, spune un localnic.

„Nu e bine, ca avem nevoie de alte lucruri”, spune o localnica.

Edilul si cei trei subalterni vor decola spre Statele Unite pe 28 mai. Primarul promite ca, la intoarcere, va prezenta Consiliului local si locuitorilor un raport privind vizita.

Reprezentantii ONG-ului care a trimis invitatia pe adresa primariei Brebu nu au putut fi contactati, scrie Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.