Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anuntat, vineri, ca sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu OUG de modificare a legislatiei penale.

Avocatul Victor Ciorbea a declarat, vineri dimineata, ca a atacat la CCR ordonantele de urgenta care modifica Codul Penal.

Victor Ciorbea spune ca a gasit mai multe nereguli in ordonantele de urgenta si i-a multumit presedintelui Klaus Iohannis pentru ca i-a amintit faptul ca, in trecut, a mai existat un caz in care s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate.

Avocatul Poporului a mentionat faptul ca a citit legile si ordonantele mai bine si ca a decis sa le atace la CCR.

"Legat de calitatea procesuala activa a Avocatului Poporului: regret ca nu am fost in stare sa rezist presiunilor unora dintre dumneavoastra si miercuri dimineata am dat un raspuns inainte de a fi in posesia Monitorului Oficial si de a verifica daca exista precedente",
a declarat Victor Ciorbea, care a explicat ca nu se explica urgenta modificarilor din Codul Penal.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.