Cancelarul german Angela Merkel l-a asigurat pe presedintele Klaus Iohannis de "intregul sau sprijin" in cadrul discutiei telefonice avute vineri, informeaza Ambasada Germaniei la Bucuresti, care precizeaza ca punctul de vedere al cancelarului este ca orice "diluare" a intesitatii eforturilor ar reprezenta un semnal gresit.
"Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat in dupa-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonica cu presedintele Romaniei, domnul Klaus Johannis. In cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a multumit presedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relatii bilaterale si a apreciat stransa colaborare in chestiuni de politica europeana", se arata intr-un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucuresti.

Merkel s-a referit in discutia cu Iohannis si la situatia politica interna si la lupta anticoruptie. "Cu privire la situatia politica interna din Romania, cancelarul federal l-a asigurat pe presedintele Romaniei de intregul sau sprijin la continuarea consecventa a luptei anticoruptie. O diluare a intensitatii combaterii coruptiei si o relativizare a statului de drept si a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut gresit", se mai spune in comunicat.

Un alt subiect a reprezentat pregatirea intalnirii informale a sefilor de stat si de guvern UE ce se va desfasura la 3 februarie, in Malta.

Presedintele Klaus Iohannis a fost sunat, vineri, de cancelarul german Angela Markel, cei doi oficiali discutand despre relatiile bilaterale si din cadrul NATO, dar si despre lupta anticoruptie din Romania. Potrivit Administratiei Prezidentiale, Merkel s-a aratat "preocupata" de eventualitatea ca anumite demersuri sa afecteze aceste demersuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.