Partidul National Liberal si-a lansat, duminica seara, in Piata Revolutiei, candidatii la alegerile parlamentare si sloganul de campanie, ”Romania Inainte”, intr-un miting la care premierul Dacian Ciolos a vorbit pentru prima data in fata unor militanti de partid, el transmitand ca Romania nu are nevoie de lideri mesianici, ci ca fiecare sa se implice pentru a realiza schimbarea.

Actorul Marius Florea Vizante a prezentat evenimentul PNL. O fetita de 10 ani, medaliata la Festivalul international de Canto, a intonat imnul national al Romaniei, in debutul mitingului, la care au participat peste 20.000 de militanti veninti din toata tara.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost primul care a sustinut un discurs. El a multumit tuturor pentru mobilizare si prezenta in numar mare la evenimentul din Piata Revolutiei. ”E o decizie importanta care se va lua la alegeri. (...) Trebuie sa ii indemnam pe oameni sa mearga la vot, pentru ca vom avea un guvern cu legitimitate buna. Trebuie sa explicam de ce trebuie sa voteze cu PNL, si nu cu PSD. Primul motiv, listele noastre, PNL are liste mai bune decat PSD, are liste cu oameni noi si liste curate”, a spus Bolojan.

El a precizat ca liberalii au eliminat de pe liste pe toti cei care aveau probleme in justitie, in timp ce PSD a pastrat oameni cu probleme penale. ”Programul PSD seamana cu reclama la FNI”, a mai afirmat secretarul general al PNL.

”Omul sfinteste locul, noi il avem premier pe Ciolos, ei il au pe Dragnea sau o sosie a lui Dragnea”, a mai afirmat Ilie Bolojan.

”Haideti sa vorbim cu prietenii si apartinatorii nostri, sa le spunem care este miza acestor alegeri si sa faceti ce ati facut si la prezidentiale. Primarilor, puneti-va obrazul pentru partid. Nu o sa primiti functii, nimic, dar daca Romania va avea autostrada, un centimetru se va datora dumneavoastra”, a mai afirmat Bolojan.

”La lupta”, a incheiat Bolojan.

Al doilea care a tinut discurs a fost Gheorghe Falca. ”Sunteti multi, sunteti puternici si pe 11 decembrie, impreuna cu Dacian Ciolos veti fi invingatori”, a spus el, afirmand ca primul pas al schimbarii a fost facut la prezidentiale, cu Klaus Iohannis.

Falca a aratat ca, in 2015, poporul s-a ridicat si a schimbat ”poate cel mai corupt Guvern”.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

”Atunci am inteles si noi ca trebuie sa facem schimbarea prin nou insine. Mergem la schimbare, pentru prosperitatea Romaniei”, a spus Falca.

Falca a vorbit despre valorile crestin liberale, familia, comunitatea si patria. ”Noi nu ne punem intrebarea din cine e formata familia, dar garantam tuturor ca vom apara intreaga familie de romani, si de aici si de pretutindeni”, a adaugat Falca.

”Strigam: Ciolos, PNL, Victorie”, a spus in finalul discursului primarul Aradului.

Dupa primele discursuri, pe ecrane a aparut un clip video, cu imagini din timpul campaniei lui Klaus Iohannis, la alegerile prezidentiale, prezentat ca ”omul prin care romanii au invins minciuna si coruptia”.

”Acum, liberalii sunt hotarati sa sustina singura schimbare, cu care vom face din nou istorie, sustinem Platforma 100 a lui Dacian Ciolos. Punem la bataie 100 de oameni noi, competenti si integri. Dacian Ciolos ne-a aratat ca e posibila o guvernare onesta, acest mod de a conduce tara trebuie continuat, dar pentru asta e nevoie de schimbarea clasei politice. Noi am inteles ca schimbarea se face prin noi insine. Dacian Ciolos si PNL, Romania, inainte”, a fost mesajul din materialul video.

Citeste si:
Ciolos: Credinta nu e un lucru pe care sa il lipesc pe frunte
Ciolos: Credinta nu e un...

”Competenta salveaza Romania”, a spus si Leon Danaila, candidatul PNL la Senat, pe Bucuresti.

El a pledat pentru ca tinerii sa ramana sa munceasca in tara, chiar daca decid sa studieze peste hotare, precizeaza News.ro.

”Decat sa plecati voi din tara, tineri, mai bine pleaca cei din politica, care nu se pricep”, a spus el, aratand ca tinerii trebuie sa se implice, pentru ca schimbarea nu se poate realiza fara acestia.

”Am 83 de ani, si imi doresc ca Romania sa se schimbe in bine, voi, cei de 20, 30, 40 de ani, puteti schimba Romania in bine, cu Dacian Ciolos”, a spus in final Danaila.

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a transmis un mesaj inregistrat, in care a vorbit despre Dacian Ciolos.

Urmatorul pe scena a fost tanarul care a dus tinerii raniti din Colectiv in Norvegia, Pavel Popescu. ”Atunci cand pleci, exista un cuvant care te va bantui tot timpul: dorul”, a spus acesta.

Citeste si:
Leon Danaila: Eu sunt pentru casatoriile heterosexuale, ei pot sa...
Leon Danaila: Eu sunt pentru...

Hilde Brandl, venita din Germania pentru a candida la Senat, din partea PNL, a declarat ca a trait peste 30 de ani in alte tari. ”Imi doresc o Romanie normala. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi si sunt dispusa sa imi las cariera profesionala, arhitectura, pe care o iubesc, pentru ca am inteles ca vine momentul in care trebuie sa ma implic”, a spus Hilde Brandl.

Au mai sustinut discursuri primarului Resitei, Ion Popa, Felix Patrascanu, CEO Fan Curier.

Ion Popa a prezentat un citat din Petre Tutea: ”Cu stanga nu poti sa iti faci nici macar cruce, dar sa conduci o tara”, a spus el.

Regizorul Tudor Giurgiu a rostit si el un discurs de sustinere a PNL.

El a povestit ca, dupa ce a facut filmul despre un om tanar, procurorul Panait, care in regimul Nastase a ales sa se sinucida din cauza presiunilor sistemului, in turneul din tara, a intalnit tineri care i-au spus ca au invatat din acest film ca trebuie sa ii invatam pe copii sa spuna nu unui sistem corupt si sa nu accepte nedreptati si sa ii invete sa nu dea spaga.

Citeste si:
[VIDEO] Ciolos: In sfarsit, ai cu cine sa duci Romania inainte
VIDEO  Premierul, la final...

”Salut decizia PNL de a-l sustine pe Dacian Ciolos. Romania inainte inseamna pentru mine politici clare pentru dezvoltarea infrastructurii, nu avem autostrada care sa lege Clujul de Bucuresti. Romania sa nu mai fie stat politienesc, iar alocarile sa se indrepte spre cultura, educatie”, a spus Giurgiu.

El a mai afirmat ca sunt voci care spun ca generatia noastra a esuat la un nivel public, ca a fost incapabila sa dea lideri cu constiinta.

”Ma bucur ca PNL s-a hotarat sa trimita in lupta oameni noi. E primul partid care isi asuma clar o schimbare si sustine un premier care a dovedit ca se poate guverna si altfel”, a aratat regizorul.

Discursul premierului Dacian Ciolos a fost primit cu aplauze si scandari ale celor din piata. Premierul a vorbit de pe o scena amplasata in mijlocul multimii, fiind insotit de presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Ciolos a vorbit despre platforma sa, Romania 100 si a aratat ca isi doreste ca aceasta Platforma sa nu fie o insiruire de enunturi, sa nu fie o iluzie.

Potrivit acestuia, toate aceste principii ”trebuie sa modeleze fiecare actiune in anii care vin”.

”Din punctul meu de vedere, onestitatea, bunul simt, a munci cinstit, a astepta o renumeratie dupa munca ciinstita, nu sunt iluzii. Simt ca acest lucru este posibil, sa coboram idealurile in fapte si in decizii de zi cu zi, nu doar cand ne e usor dar si cand avem dificultati”, a spus Ciolos catre militantii PNL.

Ciolos a mai transmis ca ”Romania viitoare nu se mai poate construi cu lideri mesianici”.

”Romania are nevoie ca fiecare dintre noi sa provocam aceasta schimbare. V-as ruga, intorsi acasa, sa va ganditi in ce fel fiecare ditre noi putem sa ne schimbam pentru a cere apoi societatii si leadership-ului sa se schimbe, sa fie mai direct, si sa fie cu bun simt. Cred ca schimbarea, astazi, incepe in primul rand cu noi insine”, a spus Ciolos.

El a mai mentionat ca ”lipsa implicarii naste monstri”.

”E mult mai greu sa ne batem cu acesti monstri decat sa o facem la timp si sa ne asumam aceasta implicare. Prin vot si tot ce trebuie facut de Parlament si Guvern. Sper sa avem un Parlament in care toti parlamentarii sa lucreze pentru oameni, absolut toti. Unii oameni spuneau ca ne vrem Romania inapoi. Eu cred ca mai mult ca oricand avand Romania noastra, si nu trebuie sa o cerem, e bine sa vrem o Romanie inainte!”, a mai transmis Dacian Ciolos, urandu-le celor din piata sa isi pastreze aceste entuziasm.

Dupa discurs, premierul a venit pe scena centrala, impreuna cu Alina Gorghiu. La finalul evenimentului, el a facut o baie de multime, printre cei prezenti in Piata Universitatii. Nu au lipsit nici micile incidente. O femeie a cazut, in incercarea de a ajunge la premier, insa a fost ajutata sa se ridice de catre jandarmi.

Dupa putin mai mult de o ora de discursuri de mobilizare, multimea a inceput sa plece din piata, pentru a ajunge la autocarele pregatite sa ii duca in judetele de unde au venit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.