Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si-a anuntat, miercuri, demisia pe reteaua de socializare Facebook.

"Ultima mea sedinta ca membru in Guvernul Ciolos 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind inapoi, dar nu au trecut nici sase luni de ministeriat, nici un an de cand am mers la Cancelarie. A fost intens. Si a fost o onoare! De azi incepe altceva", a spus Cristian Ghinea.

La inceputul lunii octombrie, presedintele USR, Nicusor Dan, anunta ca este posibil ca ministrul Cristian Ghinea sa se regaseasca pe listele Uniunii.

"Eu si alti colegi de-ai mei suntem rupti in fata perspectivei, pentru ca orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare (...). si atunci, si eu si alti colegi ai mei care au avut asemenea discutii cu Uniunea Salvati Romania oscilam intre a mai folosi cele doua-trei luni pentru a finaliza niste proiecte sau a face acest pas, care ar putea sa asigure supravietuirea mai mare a intregului proiect. Decizia asta, care nu este o decizie deloc usoara, toti suntem intr-un fel de efervescenta a deciziilor bune pe care putem sa le mai luam inca, deci decizia asta care nu este usoara va fi luata in urmatoarele doua-trei saptamani si apoi ne linistim", a spus Ghinea, la sfarsitul lunii septembrie, potrivit stirileprotv.ro.

El a confirmat faptul ca au existat discutii cu Uniunea Salvati Romania, dar nu cu liberalii. "Au existat discutii cu Uniunea Salvati Romania. Este un partid care intr-un mod absolut remarcabil spune ca acest Guvern a facut lucruri bune, care ar trebui sa continue. intr-o lume politica in care a devenit o moda sa iei in deradere tehnocratii, exista acest partid cu oameni curati si care spune nu, dimpotriva, oamenii astia au inceput ceva bun si ar trebui sa continuam. Dat fiind ca ei spun asta, au existat discutii cu ei. Infirm in acelasi timp ca as fi avut discutii cu Partidul National Liberal", a adaugat Ghinea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.