Populatia Romaniei a scazut, in primele sase luni din acest an, cu 43.097 de locuitori din cauza declinului demografic, arata datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS), potrivit romaniatv.net.

"Noi date de la INS care confirma situatia demografica alarmanta a Romaniei. Suntem pe locul 3 in UE in randul statelor cu cea mai grava scadere a populatiei. PNL a semnalat de mult problema si cele mai multe dintre politicile noastre au si o componenta demografica. Suntem singurul partid care va lansa un pachet complet de masuri adresate declinului demografic al Romaniei, prin care ne dorim, in primul rand, sa sprijinim familiile tinere, active economic", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

"Una dintre masurile propuse este crearea de facilitati pentru angajatorii care infiinteaza crese, gradinite si programe de tip ”scoala dupa scoala” pentru copiii angajatilor. Parintii care isi reiau activitatea profesionala dupa venirea pe lume a copiilor au nevoie de ajutor iar statul si comunitatea trebuie sa le fie alaturi. Sa ai copii e o bucurie imensa si de aceea, vrem sa reducem la minimum dificultatile pe care le intampina tinerii parinti", a adaugat copresedintele PNL.

Potrivit ultimelor statistici internationale, Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile din UE, in luna iunie, diferenta dintre numarul de decese si numarul de nasteri fiind de 5.582, ceea ce inseamna spor natural negativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.