Premierul Ungariei, Viktor Orban, se intalneste, vineri seara, cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Baile Tusnad.

Acolo se desfasoara Universitatea de Vara ”Balvanyos”, cei doi urmand sa discute despre problemele maghiarilor din Bazinul Carpatic, dar si aspecte legate de alegerile locale din Romania, precum si despre pregatirile pentru alegerile parlamentare.

Viktor Oraán a ajuns la Baile Tusnad in jurul orei 18.00, insotit de ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Botond Zakonyi, si de consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal.

El s-a cazat, ca si in anii trecuti, la Hotelul Fortuna, fiind intampinat de primarul statiunii Baile Tusnad, Albert Tibor.

Potrivit obiceiului, premierul Ungariei se va intalni, vineri seara, la cina, cu reprezentantii maghiarilor de pretutindeni, precizeaza News.ro.

Surse locale au declarat corespondentului News.ro ca la cina oferita de Viktor Orbán vor participa presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a ajuns la Baile Tusnad la scurt timp dupa premierul ungar, precum si reprezentantii maghiarilor din Serbia, Slovacia, Ucraina si Croatia, prezenti la Universitatea de Vara ”Balvanyos”.

Conform surselor citate, Kelemen Hunor este singurul reprezentant al politicienilor maghiari autohtoni care va lua parte la cina, unde se va discuta despre problemele maghiarilor din Bazinul Carpatic, dar si aspecte legate de alegerile locale din Romania, precum si despre pregatirile pentru alegerile parlamentare. Ca in fiecare an, discutiile se vor purta cu usile inchise, accesul presei fiind interzis.

Premierul ungar, Viktor Orbán, va participa, sambata, la lucrarile Universitatii de Vara ”Bálványos” de la Baile Tusnad, la o dezbatere cu tema ”Acasa in Europa!”, alaturi de europarlamentarul FIDESz Tőkés László si de presedintele comisiei de politica externa a Parlamentului de la Budapesta, Németh Zsolt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.