Ce a anuntat premierul Dacian Ciolos in urma intalnirii cu omologul sau canadian, Justin Trudeau, la Ottawa.

Pe agenda discutiilor a fost vizata si problematica vizelor pentru cetatenii romani, scrie antena3.ro.

Dupa intalnire, premierul Dacian Ciolos a scris pe Facebook: "Am venit in Canada pe fondul unei relatii privilegiate pe care o avem si a sustinerii pe care Romania o acorda relatiei dintre Uniunea Europeana si Canada. Ca doua tari prietene am convenit ca trebuie sa aratam o dorinta clara de solutionare a chestiunii liberalizarii vizelor pentru cetatenii romani. Avem ingredientele tehnice la care vom adauga, incepand de azi, o abordare politica comuna pentru o decizie in perioada imediat urmatoare. Premierul Justin Trudeau si-a aratat deschiderea pentru a lucra impreuna, rapid si eficace in acest sens".

Conform mediafax, premierul canadian si-a manifestat sustinerea pentru propunerea Romaniei de a gazdui o brigada multinationala a NATO, care va avea estimativ 3.000 si 5.000 de militar intre informeaza presa canadiana.

Premierul Dacian Ciolos, citat de cotidianul Toronto Star, a adaugat: "Chiar daca Romania nu are o frontiera directa cu Rusia, atunci cand ne uitam la situatia actuala, toate conflictele provocate in ultimii ani au fost in regiunea de sud-est, in jurul Marii Negre, iar nu partea de nord-est."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.