Politica 25 Mai 2016 13:02
Fostul presedinte Traian Basescu declara ca Tariceanu nu are motive sa demisioneze din functie, dupa ce procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele sau pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, pentru ca ALDE nu a inclus masura in criteriile de integritate.

Basescu a spus, miercuri, intr-o conferinta de presa la Suceava, ca ALDE nu are in criteriile de integritate masura demisiei din functie cand un membru al partidului este pus sub urmarire penala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ei nu au in ALDE in criterii de integritate demisia din functie cand esti pus sub urmarire penala. Atunci functioneaza principiul constitutional ca nu esti vinovat pana nu este condamnat. Functioneaza prezumtia de nevinovatie”, a spus Traian Basescu.

El a aratat ca daca ALDE avea inclusa masura in criteriile de integritate, "cum s-a repezit PSD sa-si puna”, se putea cere demisia acestuia.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, marti, inceperea urmaririi penale fata de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, acesta fiind acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, suspiciunile avand legatura cu declaratia de martor pe care a dat-o in dosarul privind retrocedarea ilegala a unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Regale Baneasa.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca nu are nicio indoiala ca procedura de urmarire penala impotriva sa va continua, dar "nu pentru a face Justitiei", sustinand ca plateste astfel pentru faptul ca este un "politician incomod" si ca nu va demisiona de la Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.