Judecatoria Baia Mare a respins, vineri, candidatura lui Catalin Chereches la Primaria Baia Mare si a admis contestatiile depuse impotriva candidaturii acestuia de PSD Maramures si Bogdan Hendre, decizia putand fi atacata cu apel la Tribunalul Maramures.

Potrivit unei decizii a Judecatoriei Baia Mare postata, vineri, pe portalul Curtii de Apel Cluj, decizia poate fi atacata cu apel in 24 de ore la Tribunalul Maramures.

”Admite contestatiile formulate de petentii Hendre Bogdan si PSD Maramures in contradictoriu cu intimatul Birou de Circumscriptie nr. 1 Baia Mare. Respinge candidatura domnului Catalin Chereches pentru functia de primar al municipiului Baia Mare. Cu drept de apel la Tribunalul Maramures in termen de 24 de ore de la pronuntare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Maramures”, se arata in decizie.

Joi, Biroul Electoral Municipal Baia Mare a admis candidatura lui Catalin Chereches pentru Primaria Baia Mare din partea UNPR.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Catalin Chereches, dupa ce acesta fusese retinut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Presedintele Biroului Electoral Municipal Baia Mare, Claudiu Nan, declara, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca dosarul de candidatura a lui Catalin Chereches, depus din partea UNPR, pentru Primaria Baia Mare, va fi analizat in cursul zilei si se va decide daca se va admite sau va fi respins.

Intrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, daca primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, poate candida pentru un nou mandat chiar daca a fost arestat preventiv, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Maramures, judecatorul Nicolae Stamate Tamasan, a declarat ca statutul de candidat al acestuia nu se schimba, nefiind afectat de cercetarile in curs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.