Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a declarat, luni, ca la nivelul primariilor este nevoie de o salarizare corecta si de o legislatie care sa le permita acestora sa lucreze eficient.

"Ceea ce este nevoie nu numai la nivelul primarilor, ci la nivelul intregii administratii locale, deci vorbim si de consilieri si de functionari din primarie, este de o salarizare corecta. De asemenea este nevoie de un cadru legislativ care sa le permita sa fie mai eficienti pentru ca primariile, primarii se confrunta cu legislatie extrem de complicata, care ii pune de multe ori in situatii limita si care uneori, in foarte multe locuri din tara, este foarte greu de aplicat", a declarat candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu.

Predoiu a afirmat ca trebuie revazut rapid cadrul legislativ aplicabil primariilor, precizeaza MEDIAFAX.

"Imi explica un coleg, primar cu mai multe mandate, ca sunt primarii mai mici care pur si simplu nu pot aplica prevederi privind achizitiile publice pentru ca, de exemplu, la licitatie se cere un anumit numar de membri ai comisiei de licitatii si primaria nu are numarul, aparatul necesar. Trebuie revazut rapid cadrul legislativ aplicabil primariilor", a mai spus Predoiu.

Liberalul a mai spus ca un subiect cheie este cresterea veniturilor PMB, afirmand ca nu isi propune sa creasca taxele, ci sa „genereze venituri prin optimizare administrativa, investitii in Bucuresti, parteneriate public-privat”. "Depinde foarte mult si de strategia, inteligenta si diplomatia administrativa a primarilui, viceprimarilor de a creste fondurile primariilor", a mai afirmat Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.