Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca legislatia privind securitatea nationala este depasita, dar trebuie gasita solutia de echilibru intre drepturi si siguranta, precum si pentru un control parlamentar real asupra tuturor serviciilor de informatii.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti, dupa consultarile cu seful statului, Klaus Iohannis, ca nu trebuie sa existe niciun domeniu, "nici la Ministerul Apararii, nici la Ministerul de Interne, nici la DIICOT sau la DNA, unde exista tehnica, unde se face munca informativa", fara sa fie sub control parlamentar.

"In acest moment doar SRI si SIE se afla sub un control parlamentar. Cat de bun e acest control, se poate discuta daca e real sau nu, dar aceste legi au fost date acum foarte multi ani. Eu zic ca situatia e mult depasita si trebuie gasita solutia prin care tot ce inseamna servicii de informatii si munca informativa sa fie sub control civil, sub control real parlamentar ", a declarat liderul UDMR.

El a mai spus ca in acest moment sunt servicii pentru care nu exista niciun control parlamentar, relateaza MEDIAFAX.

Liderul UDMR a mai spus ca trebuie sa existe un echilibru intre drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor si securitatea nationala, afirmand ca acestea nu trebuie sacrificate. Totodata, Kelemen Hunor a precizat ca UDMR sustine rezolvarea problemei cartelelor pre-pay, dar este obligatoriu ca datele personale sa ramana in siguranta. "Se poate gasi acel echilibru necesar", a adaugat Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.