Procurorii DNA au emis un comunicat de presa in care explica de ce a fost plasat Ludovic Orban sub control judiciar.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, fata de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepresedinte al unui partid, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000

Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti.

Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.

Inculpatului Orban Ludovic i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.