Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, deputat de Dolj, a declarat joi ca ii pare rau ca primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a fost retinuta de DNA, insa a precizat ca nu va candida sub nicio forma in locul acesteia, variantele fiind Ion Piroteasa si Claudiu Manda.

Ponta, atac la PSD in cazul Vasilescu: Chiar nu era cazul sa fie prima Udrea care sa ia atitudine

Deputatul Victor Ponta isi critica, joi, intr-o postare pe Facebook, colegii de partid pentru ca nu au sarit imediat in apararea Olgutei Vasilescu dupa retinerea acesteia de procurorii DNA si spune ca "chiar nu era cazul sa fie prima Elena Udrea care sa ia atitudine".

"Mai bine mai tarziu... Dar chiar nu era cazul sa fie prima Elena Udrea care sa ia atitudine!", a scris Ponta, pe Facebook, publicand si doua link-uri cu stiri despre reactiile social-democratilor pe aceasta tema, declaratii facute joi, la sediul PSD, inaintea sedintei Biroului Permanent National al partidului.

Zgonea: Imi pare rau pentru Olguta

”Suntem foarte buni prieteni. Imi pare rau pentru familie si sunt alaturi de ea, in rest nu am comentat niciodata deciziile justitiei”, a declarat Valeriu Zgonea.

Acesta a spus ca nu stie cine va fi desemnat candidat la primaria Craiovei, insa a mentionat ca exista lideri locali cu notorietate mare.

”Am sa ma consult cu presedintele organizatiei Claudiu Manda si cu presedintele CJ, domnul Prioteasa, sunt doua optiuni foarte puternice. La un moment dat, inainte sa anunte doamna Vasilescu ca vrea sa candideze si pe domnul Prioteasa il aveam in sondaje in locuri foarte bune. Si acum are o cota de incredere foarte buna la nivelul judetului si al municipiului”, a spus Zgonea.

Zgonea a tinut sa precizeze ca nu si-a manifestat intentia de a candida la primaria Craiovei, scrie MEDIAFAX.

”Nu mi-am exprimat niciodata intentia de a candida la functia de primar al Craiovei. Este o onorare sa fii primarul Municipiului Craiova, dar e o decizie pe care nu poti sa o iei de azi pe maine. Nu este un moment favorabil cand unul dintre cei mai buni primari pe care ii ai este retinut de DNA, in care un fost important membru de partid ii este cerut de DNA retinerea si arestarea”, a mai spus Zgonea.

Rovana Plumb: Toata lumea este surprinsa, socata

Vicepresedintele PSD, Rovana Plumb, a declarat joi ca retinerea primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, de catre procurorii DNA, reprezinta ”o lovitura grea” pentru PSD si a explicat ca toata lumea din partid este ”surprinsa si socata”.
Citeste si:
Valeriu Zgonea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Valeriu Zgonea a fost...

”Toata lumea este surprinsa, socata si se considera ca este o lovitura grea si este o mare pierdere pentru ca Olguta Vasilescu este un politician foarte bun administrator”, a declarat Rovana Plumb, la sediul PSD.

Vicepresedintele PSD a precizat ca ii pare foarte rau de ceea ce i se intampla Olgutei Vasilescu, insa a spus ca justitia trebuie lasata sa isi urmeze cursul.

”Justitia isi va spune cuvantul. Olguta Vasilescu a demonstrat ca este un manager foarte bun, care a facut foarte multe lucrurio pentru craioveni, asa se explica si gradul mare de incredere pe care Olguta Vasilescu il are in randul craiovenilor - 67%. Astazi vom discuta pentru ca ne-a luat si pe noi prin surpindere”, a mai spus Rovana Plumb.

Plumb a fost intrebata de jurnalisti daca considera ca DNA a inceput o prigoana impotriva liderilor PSD, insa a spus ca nu doreste sa comenteze aceste ipoteze.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...

Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost prezentata, joi, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, aceasta fiind retinuta de procurorii DNA pentru luare de mita si spalare de bani.

Gabriela Firea: Ii doresc Olgutei sanatate si libertate. Sunt cele mai de pret

Liderul interimar al PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a declarat joi ca ii pare rau pentru ceea ce i se intampla primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, care a fost retinuta de DNA, dar a spus ca ii ureaza acesteia ”sanatate si libertate”.

”Imi pare foarte rau de ceea i se intampla doamnei Lia Olguta Vasilescu. Este mama, imi dau seama cat de mult sufera un copil si parintii unui om politic cand il vad in catuse, cand il vad la institutii. Asteptam cu totii sa ajunga astazi in fata judecatorului. Ne-am dori sa fie libera, sa se poata apara in conditii de libertate. Niciodata nu ne-am opus actiunilor justitiei, credem ca fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale, dar nu poti sa nu fi aproape de un om pe care il cunosti, de un coleg in astfel de momente si sa ii doresti tot binele din lume, sanatate si libertate, pentru ca sunt cele mai de pret”, a declarat Gabriela Firea, la sediul PSD.

Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost prezentata, joi, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, aceasta fiind retinuta de procurorii DNA pentru luare de mita si spalare de bani.

Citeste si:
Olguța Vasilescu despre noul operator de salubritate: Gunoaiele au...
Olguța Vasilescu despre noul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.