Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului se reunesc luni, la ora 14.00, pentru a decide calendarul audierii candidatilor pentru Consiliul de Administratiei al SRTV in comisiile de cultura, pentru ca apoi acestia sa fie validati de plenul reunit.

Conducerea Legislativului ar urma sa sesizeze luni comisiile de cultura ale celor doua Camere in vederea audierii candidatilor propusi de Presedintie, Guvern, grupuri parlamentare si angajatii SRTV, insa, pana acum propunerile nu au fost inregistrate oficial la Parlament.

PNL urma sa o sustina pe jurnalista Oana Stanciulescu, a carei candidatura a fost insa contestata. De asemenea, copresedintele ALDE, Calin Popescu Taricenau, declara ca formatiunea sa il va sustine pe Cristian Hadji Culea.

Monica Ghiurco si Gabi Giurgiu au fost alesi reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie, in urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache si Luminita Velciu au fost desemnati membri supleanti ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.

Dupa audierea candidatilor in comisiile de cultura ar urma validarea acestora in plenul reunit al celor doua Camere, convocat pentru marti dupa-amiaza. Mandatul actualului Consiliu de Administratie al TVR expira miercuri, 23 martie, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, membrii Consiliului de administratie al SRR si SRTV sunt desemnati prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor in sedinta comuna a celor doua Camere.

Listele de candidati se inainteaza birourilor permanente ale celor doua Camere, dupa cum urmeaza: a)grupurile parlamentare reunite din cele doua Camere inainteaza propuneri pentru 8 locuri, potrivit configuratiei politice si ponderii lor in Parlament; b)Presedintele Romaniei, pentru un loc; c)Guvernul, pentru un loc; d)personalul angajat al fiecarei societati desemneaza, prin vot secret, candidatii pentru doua locuri, in cadrul unui scrutin organizat de conducerea societatii respective; e)grupurile parlamentare ale minoritatilor nationale, pentru un loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.