Vicepresedintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Ciprian Nica, a declarat, luni, ca legea darii in plata ar putea intra in dezbaterea comisiei abia saptamana viitoare din cauza unor probleme procedurale, el criticand absenta bancilor de la dezbaterea organizata de Comisia juridica.

"Camera Deputatilor este camera decizionala, iar Comisia juridica este abilitata pe fond sa discute legea darii in plata. Pe procedura, va spun ca saptamana aceasta nu poate intra pe ordinea de zi a Comisiei juridice, dintr-un motiv foarte simplu, un articol privind cererile de reexaminare ale presedintelui Romaniei a fost declarat neconstitutional asa cum a fost modificat in Regulamentul Camerei Deputatilor, noi am depus amendamentele sa se revina si sa tinem cont de observatiile CCR. Sper ca miercuri sa fie votata modificarea Regulamentului in sedinta de vot finala a plenului, urmand ca saptamana viitoare dupa publicarea in Monitorul Oficial sa putem sa intram pe procedura, sa o primim la comisie, sa discutam capetele de cerere privind reexaminarea si, apoi, sa dam termen pentru amendamente", a declarat vicepresedintele PSD al Comsiei Juridice a Camerei Deputatilor Ciprian Nica.

Ciprian Nica a afirmat ca exista un consens politic si ca atat PSD, cat si PNL, dar si UNPR si ALDE sustin legea darii in plata.

"Vrem sa rezolvam o problema sociala a oamenilor simpli, care nu vor sa isi dea casa, dar din motive obiective ajung intr-o situatie dificila si nu mai pot continua si din cauza pozitiei bancilor", mai spus Nica.

Ciprian Nica a criticat absenta bancilor de la dezbaterea "Legea darii in plata - argumente pro si contara", gazduita de Comisia juridica.

"Constat cu amaraciune ca bancile astazi nu sunt prezente. Am avut o intalnire mai restransa saptamana trecuta, la Comisia de buget, finante, (...) i-am sfatuit totusi sa participe la discutie, sa vina la negocieri si chiar sa putem face o lege pentru ca nicaieri in lume bancile nu au un comportament asa de agresiv si nu am inteles de ce in Romania au. Ei au motivat astazi ca au o alta actiune", a mai spus deputatul PSD.

Citeste si:
Care sunt efectele legii darii in plata
Efectele legii darii in...

Bancile nu au dat curs invitatiei la dezbaterea "Legea darii in plata-argumente pro si contra" organizata la Camera Deputatilor, inainte ca initiatiava legislativa sa ajunga in dezbaterea deputatilor din Comisia juridica, pentru finalizarea raportului, care va fi inaintat penului Camerei Deputatilor, for decizional, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.