Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca Gabriela Firea are prima sansa pentru a intra din partea PSD in cursa pentru Primaria Capitalei, iar o eventuala candidatura independenta a fost discutata in PSD, dar prezinta inconveniente.

''Are o sansa foarte mare (...) Gabriela Firea are prima sansa'', a spus Dragnea, intrebat ce sanse are aceasta sa devina candidatul PSD pentru Primaria Capitalei. El a confirmat faptul ca peste o saptamana partidul isi va anunta candidatii pentru Bucuresti in cadrul unui Comitet Executiv National in cadrul caruia vor fi analizate datele ultimelor cercetari sociologice, in conditiile in care au anuntat ca ar dori sa intre in cursa si Eugen Teodorovici si Serban Nicolae.

''Nu putem sa o mai lungim dupa saptamana viitoare'', a subliniat el.

Intrebat despre o eventuala candidatura independenta la Primaria Capitalei care sa fie sustinuta de PSD, liderul social-democratilor a admis ca au existat discutii in acest sens. ''Am luat-o in calcul'', a spus Dragnea, care a adaugat insa ca nu crede in aceasta solutie pentru ca ''exista candidati independenti, dar primari independenti nu''.

El a insistat asupra faptului ca primarul are nevoie de o sustinere solida in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. ''Sunt sanse reale ca PSD impreuna cu ALDE si eu mi-as dori si cu UNPR sa avem majoritate in CGMB'', a precizat presedintele PSD.

El a fost intrebat si despre o eventuala candidatura a lui Marian Vanghelie la sectorul 5. ''O astfel de candidatura incurca pe toata lumea'', a admis Dragnea.

El a afirmat ca obiectivul partidului la alegerile locale este obtinerea unui numar de primari cel putin la acelasi nivel cu cel prezent. ''Nu asta (numarul primariilor municipiilor resedinta de judet castigate – n.r.) este cel mai important. Ne intereseaza foarte mult votul politic. Eu sper ca noi, la finalul alegerilor locale, sa avem cel putin atatia primari cati avem acum. Asta va fi foarte important, pentru ca ar fi un pas mare si solid pentru alegerile parlamentare. Ne-ar arata, dincolo de sondaje, care este sustinerea noastra in societatea romaneasca'', a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus, referindu-se la marile orase, ca PSD are in general candidaturile stabilite. ''La Iasi este dl.Mihai Chirica, care este porimar interimar, la Constanta este dl Decebal Fagadau, primar interimar. Din toate cercetarile sociologice, ei au prima sansa si noi speram sa castige. La Ploiesti avem o situatie putin aparte. Au fost foarte multe confuzii in acea organizatie, nu e un secret, si acum avem o discutie foarte stransa cu colegii de la ALDE si cautam cea mai buna varianta pentru Ploiesti'', a precizat liderul social-democrat.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

''La Brasov a fost anuntat candidatul nostru, la Satu Mare este actualul primar, la Baia Mare avem un coleg care a fost desemnat oficial si care a inceput sa se implice, iar lucrurile incep sa se schimbe la Baia Mare. La Suceava, cel mai probabil, vom desemna un coleg de-al nostru – un medic foarte respectat in municipiu. La Pitesti am avut o discutie cu dl. Pendiuc, actualul primar, un om pe care il respect foarte mult si pe care il cunosc de peste 20 de ani, sa ne sfatuim. Saptamana asta sau saptamana viitoare vom gasi cea mai buna solutie'', a mai spus Liviu Dragnea.

El a tinut sa respinga zvonurile potrivit carora majoritatea organizatiei PSD Buzau ar urma sa plece la PNL, scrie MEDIAFAX.

Dragnea a mai adaugat ca au mai fost validate candidatii primariilor Braila, Arad si ca urmeaza Buzaul si Deva. ''Starea si perceptia sunt bune in tara. Se pare ca stam bine'', a concluzionat presedintele PSD.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.