Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos participa joi la sedinta de bilant a Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2015, la Cercul Militar.

Prezenta celor doi a fost anuntata de Administratia Prezidentiala, respectiv Guvern.

Iohannis a participat si anul trecut la sedinta de bilant a DNA. Presedintele declara atunci ca si-ar dori sa nu mai existe presiuni asupra justitiei din zona politica si sa nu mai fie declaratii ale oamenilor politici care vizeaza cazuri instrumentate de magistrati, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa depasim definitiv situatiile in care Parlamentul se opune anchetarii membrilor sai. Sper ca partidele politice sa-si respecte angajamentul asumat public de a face mai simple si mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justitiei. Mi-as dori, de asemenea, sa nu mai existe presiuni asupra justitiei din zona politica, sa nu mai avem declaratii ale oamenilor politici care vizeaza cazuri instrumentate de procurori sau judecatori", spunea anul trecut Iohannis.

Seful statului a declarat recent ca rezultatele o recomanda pe Laura Codruta Kovesi pentru un nou mandat in fruntea institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.