Liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, spune ca Legea defaimarii sociale este "moderna si necesara", iar social-democratii nu se vor razgandi in ceea ce o priveste, reprosandu-si doar ca nu a fost explicata suficient de bine.

Neacsu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca social-democratii vor sustine Legea defaimarii si o vor vota cel mai probabil saptamana viitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"O spun foarte ferm: nu, PSD nu se va razgandi. Este o lege moderna, este prima lege de genul acesta care se scrie in lume, cred ca in momentul acesta in America este in dezbatere un proiect de genul acesta. Din pacate o parte dintre elementele legii respective au fost interpretate oarecum tendentios. Mai mult, legea a suferit fata de forma ei initiala o serie de modificari substantiale (...) si va fi probabil saptamana viitoare votata, este o lege moderna si necesara. Nu are nicio legatura cu cenzura. (…) Recunosc acesta este unul dintre lucrurile pe care putem sa ni le reprosam - faptul ca legea nu a fost explicata suficient de bine”, a spus Liderul PSD.

Deputatii din Comisia Juridica si din cea pentru Drepturile Omului au adoptat martea trecuta ''Legea defaimarii'', initiata de liderul PSD, Liviu Dragnea, marind la propunerea presedintelui PSD cuantumul amenzilor pana la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunitati.

Legea initiata de Liviu Dragnea prevede ca in cadrul Consiliului National pentru Combarerea Discriminarii se va infiinta Departamentul pentru Promovarea Demnitatii Umane si Tolerantei care va avea rol de prevenire si sanctionare a defaimarii sociale, definita ca ''fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un grup social''.

Deputatii juristi au decis ca sanctiunile aplicate de acest Departament sa fie cele prevazute in Ordonanta Guvernului 137/2000, adoptand un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

Deputatii PNL au votat impotriva acestei legi, argumentand ca reprezinta ''un pumn in gura dat ziaristilor din Romania''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.