PNL va sesiza Comisia juridica cu privire la faptul ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a incalcat Regulamentul pe parcursul sedintei in care alesii au dezbatut scoaterea de pe ordinea de zi a Legii defaimarii, a declarat, miercuri, in plen, deputatul PNL Ludovic Orban.

"Vom sesiza Comisia juridica, de disciplina si imunitati privitor la incalcarea sistematica a domnului presedinte Zgonea a Regulamentului Camerei Deputatilor in conducerea sedintei. Domnule presedinte, de la inceputul acestei sedinte a plenului Camerei Deputatilor am asistat cum incalcati sistematic Regulamentul Camerei. Ati intarziat la inceperea sedintei, ati tras de timp pana la venirea sefului dvs de partid, v-ati dat cuvantul si ati vorbit cinci minute jumatate, desi interventiile pe procedura sunt limitate", a sustint deputatul PNL, de la tribuna Parlamentului.

Ludovic Orban i-a reprosat lui Zgonea ca l-a lasat pe Liviu Dragnea sa vorbeasca in plen mai mult decat prevedea Regulamentul Camerei Deputatilor.

"L-ati lasat pe domnul Dragnea sa vorbeasca sase minute nu pe procedura, ci pe fondul proiectului de lege, permitandu-i la punctul de procedura sa tina discursuri politice. Va atrag atentia: suntem in Parlament, Camera Deputatilor, nu suntem la o sedinta a PSD in care dumneavoastra va tratati seful de partid ca sef de partid. Trebuia sa il tratati ca simplu deputat'', a spus liberalul.

Orban i-a transmis liderului PSD ca liberalii sunt ''intoleranti fata de cei care calca sistematic in picioare Regulamentul Camerei Deputatilor, bunul simt si care nu ii respecta pe colegi atunci cand abuzeaza de faptul ca sunt la conducerea acestei Camere".

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a sustinut ca nu are voie sa scoata de pe ordinea de zi un proiect de lege, scrie MEDIAFAX.

"Presedintele Camerei si niciun membru al acestei Camere, cu exceptia unui lider de grup, nu are voie sa ceara si sa scoata el, din proprie initiativa, de pe ordinea de zi un proiect de lege aprobat in proiectul ordinii de azi de catre Comitetul liderilor si BP''
, a spus Valeriu Zgonea.

''Daca eu scoteam un proiect de lege pentru ca voiam eu, atunci incalcam Regulamentul, dar se pare ca unii nu citesc, atunci eram supus sanctiunii Comisiei juridice pentru ca eu voiam sa scot de pe ordinea de zi fara aprobarea plenului, care este suveran, un proiect de lege", a adaugat el.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.