Conducerea Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa solicite Guvernului puncte de vedere noi asupra proiectelor care se afla in dezbaterea forului legislativ, pentru a le inlocui pe cele date de Executivul anterior, a anuntat secretarul Camerei Niculae Mircovici.
"E vorba de punctul de vedere al Guvernului pe o serie de proiecte si initiative legislative, unele primite de la Guvernul trecut, altele in curs de elaborare la ministerele Guvernului trecut, altele care vor aparea acum, pe noile initiative. (...) Guvernul este obligat sa dea in termenul legal punctul de vedere, sa se exprime daca sustine sau nu punctul de vedere al Guvernului anterior, iar, in comisii, se asteapta punctul de vedere al Guvernului pana cand este termenul legal", a declarat Mircovici.

Daca, pana la expirarea termenului legal, Guvernul nu trimite aceste puncte de vedere, Parlamentul va legifera si in absenta lor, scrie MEDIAFAX. "Parlamentul este suveran din acest punct de vedere si nu poate sa-si regleze motoarele in functie de modificarile care apar la Guvern", a mai spus secretarul Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.