PNL va contesta la Curtea Constitusionala proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor daca acesta va fi adoptat de majoritatea parlamententara, a anuntat, marti, liderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu.

"Decizia noastra politica este sa votam impotriva acestui proiect de lege din toate considerentele cunoscute, pentru ca este un proiect de lege imoral, are o serie de conotatii neconstitutionale si daca va fi adoptat de majoritatea PSD il vom contesta la Curtea Constitutionala", a precizat Nicolaescu, dupa sedinta comisiei de unificare a PNL.

Nicolaescu a aratat ca in plenul Parlamentului, la dezbaterea proiectului privind pensiile parlamentarilor, aflat in etapa reexaminarii cerute de presdintele Klaus Iohannis, liberalii vor cere vot prin apel nominal, iar daca acest lucru va fi respins, vor parasi sedinta. "Decizia nostra politica este sa solicitam vot prin apel nominal astfel incat sa se cunoasca exact cine voteaza pentru o lege pe care noi am numit-o a rusinii si daca acest lucru nu se va intampla, nu se va accepta votul prin apel nominal, parlamentarii PNL vor parasi sala de sedinta la vot", a mai sustinut Nicolaescu.

Intrebat daca vor fi sanctionati parlamentarii liberali care vor vota proiectul pensiilor, Nicolaescu a spus ca vor fi sanctiuni drastic. Intrebat daca vor fi exclusi din partid, Nicolaescu a raspuns: "de ce nu?".

Proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, desi aprobat saptamana trecuta de catre senatorii si deputatii din Comisia pentru Statut, va fi retrimis acestora pentru noi modificari, a decis marti conducerea celor doua Camere ale Parlamentului.

Retrimiterea la Comisie va fi validata in plenul reunit al Parlamentului.

Saptamana trecuta, deputatii si senatorii din Comisia de statut au aprobat raportul asupra proiectului, intr-o sedinta care nu fost anuntata public. Comisia nu a admis decat partial observatiile facute de presedintele Klaus Iohannis in cererea de reexaminare. Presedintele nu poate respinge decat o singura data legea, singura cale de atac in aceste conditii fiind contestarea la Curtea Constitutional, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.