Deputatii si senatorii s-a reunit miercuri in plenul celor doua Camere pentru a discuta Raportul de activitate al TVR si pentru citirea motiunii de cenzura a PNL impotriva Cabinetului Ponta.

Plenul reunit al Parlamentului urmeaza sa dezbata si sa voteze raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru cultura, conducerea TVR putand fi astfel demisa odata cu acest vot. In cazul in care conducerea TVR - Consiliul de Administratie, inclusiv presedintele-director general Stelian Tanase - va fi demisa, Comitetul liderilor din Parlament va trebui sa propuna un nou CA, care sa fie supus votului senatorilor si deputatilor.

De asemenea, reprezentantul grupului parlamentar al PNL va citi motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", urmand ca dezbaterea si votul efectiv asupra motiunii sa aiba loc marti, 29 septembrie. Motiunea este semnata de 180 de parlamentari ai Opozitiei, scrie MEDIAFAX.

PNL afirma in textul motiunii ca "un premier trimis in judecata compromite o natiune intreaga”, afirmand ca "in orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni de zile".

”Isi permite Romania sa fie reprezentata la nivel de prim-ministru de un inculpat trimis in judecata? Cetateni, politicieni, ne mai permitem sa toleram minciuna, coruptia si impostura actualului prim-ministru? Sunt intrebari la care trebuie sa raspundem acum! Cei mai multi concetateni au facut-o deja, au semnat pentru demiterea lui Victor Ponta, in sondajele de opinie isi exprima nemultumirea fata de un asemenea premier, dupa ce l-au respins la prezidentiale. Partidul National Liberal a decis sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga. In orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni de zile”, se arata in textul motiunii de cenzura.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.